top of page
IMG_7880.jpg
VÄLKOMMEN TILL MEDISQIN CLINIC
skönhet

Grundare av MediSqin Clinic är läkare Linn Tinnefjäll. Jag har en svensk läkarexamen. Jag har tidigare arbetat som läkare på ögonkliniken i Örebro, ortopedkliniken i Linköping samt på Nyköpings Lasarett. Jag har en masterexamen i medicin efter att ha skrivit min masteruppsats om sambandet mellan genetik, kost och åderförkalkning på UCLA i Los Angeles. Under min studietid var jag även på ett lärorikt och givande kliniskt utbyte på kirurgiska enheten på ett sjukhus i Padang, Indonesien.


Jag är certifierad att utföra fillers- och botulinumtoxininjektioner efter utbildning via Derma Medical i London samt via Merz Aesthetics i Köpenhamn och Beirut. Jag är även certifierad att utföra behandling med trådlyft efter utbildning via Unden Medical Distribution. 

 

Jag har ett brinnande intresse för medicinsk estetik och dermatologi. Jag fascineras av 

de hudföryngrande resultat som man idag kan uppnå med icke-kirurgiska behandlingsmetoder. Dessutom har jag ett stort intresse för hur kost och träning påverkar både din hy, hälsa och välbefinnande.

 

Med de behandlingsmetoder MediSqin Clinic har att erbjuda kan du enkelt och säkert få en uppstramande och hudföryngrande effekt. Efter behandling hos mig kan jag garantera en känsla av en frisk och sund hy.

 

Välkommen att kontakta mig på telefon eller via mail för vidare frågor eller boka tid för konsultation så hjälper jag dig att skräddarsy en behandling som passar just dig. 

BOTOX

Reducering av rynkor och fina linjer samt behandling vid tandgnissling och överdriven svettning

 

Botulinumtoxin typ A är en säker behandling som ger dig ett naturligt resultat och ett ansikte som ser utvilad och sund ut. Botulinumtoxin är en injektionsbehandling som blockerar signalen mellan nerv och muskel och förhindrar därmed att muskulaturen dras samman. Detta bidrar till att fina linjer mjukas upp och rynkor blir mindre synliga. 

 

Vilka områden kan behandlas och vad kan jag förvänta mig för resultat?

 

Injektionsbehandling med botulinumtoxin lämpar sig utmärkt för reducering av fina linjer och rynkor mellan ögonbrynen (glabella), runt ögonen (kråksparkar) samt de horisontella linjerna i pannan. Ytterligare behandlingsområden inkluderar gummy smile, hängande mungipor, hyperhidros (överdriven svettning), ögonbrynslyft samt bruxism (tandgnissling). 

 

Resultatet ses efter 3-12 dagar och effekten kvarstår i ca 3-6 månader. Individuella skillnader förekommer.

PRP (Platelet Rich Plasma)
– VAMPYRBEHANDLING 

PRP = Platelet Rich Plasma (vampyrbehandling). 

En naturlig behandling mot acne-ärr, solskadad hy, rynkor samt behandling vid håravfall.

 

Med denna unika behandlingsmetod nyttjar man kroppens egna blodplasma för att uppnå föryngring av hud, återskapande av vävnad samt stimulering av hårtillväxt.

 

Hur går behandlingen till? 

 

Behandlingen innebär att blod tas från patienten. Därefter separeras de röda blodkropparna från blodplasman med hjälp av en centrifug. Blodplasman som består av blodplättar, stamceller och tillväxtfaktorer injiceras därefter i det önskade behandlingsområdet, det vill säga i huden eller hårbotten. Detta leder bland annat till en ökad blodcirkulation till hårsäckarna vilket minskar håravfall samt stimulering av kollagen- och elastinproduktionen i huden, vilket innebär en fastare och jämnare hy med ökad spänst och lyster samt reducering av acne-ärr. I kombination med microneedling ses stora förbättringar av hudkvalitén. Studier har även visat att PRP motverkar nedbrytningen av benstrukturen i ansiktet vilket bromsar åldrandet.  

 

Hur ofta bör man behandla och när ser man resultat?

 

För bästa resultat bör behandlingen ske som en behandlingskur, det vill säga tre behandlingar med 2-4 veckors mellanrum. Resultatet ses ibland redan efter 3 veckor men vid grövre ärr samt håravfall kan resultatet dröja upp emot 3-6 månader. 

BELKYRA​

Permanent fettreducering av submentalt fett/dubbelhaka

 

Injektionsbehandling med Belkyra är ett godkänt läkemedel för icke-kirurgisk behandling av submentalt fett (oönskat fett under hakan, s.k. dubbelhaka). Belkyra injiceras i området under hakan och bidrar till att fettcellerna under hakan gradvis bryts ner och reduceras vilket ger ett intryck av skarpare ansiktskonturer och förbättrar utseendet av hakprofilen. Belkyra är ett helt naturligt ämne. Det innehåller den aktiva substansen deoxicholsyra som tillverkas naturligt i kroppen för att underlätta nedbrytningen av fett i

kosten.

 

Hur många behandlingar krävs och vad kan jag förvänta mig för resultat?

 

Vid bokning av konsultationen görs en individuell bedömning av området och hur många behandlingar som krävs för att du ska få det resultat du eftersträvar. Vanligtvis behövs 2-4 behandlingar och det måste gå minst en månad mellan varje behandlingstillfälle. En behandling tar endast 15-20 minuter och ger permanenta resultat.

 

Efter behandlingen

 

Efter injektionsbehandling med Belkyra uppstår en lätt svullnad i det injicerade området. Detta är helt normalt och betyder att behandlingen fungerar och att fettet bryts ner. Återhämtningen går oftast snabbt och konvalescensen är oftast längst efter det första behandlingstillfället. Blåmärken, smärta och känselbortfall kan uppstå men dessa biverkningar kan minimeras genom behandling med is och kyla över behandlingsområdet. 

PLASMA PEN

Plasma Pen är en ny icke-kirurgisk och icke-invasiv behandling för huduppstramning.

 

Med hjälp av plasmaimpulser kan bland annat tunga ögonlock stramas åt och hudförändringar såsom skin tags, födelsemärken och fräknar tas bort. 

Metoden bygger på att en elektrod producerar en mycket liten så kallad ” plasma flash” som hoppar från elektrodens spets till huden och låter huden avdunsta på ytan. Dessa mikrosmå punkter gör huden tightare i området.

 

Efter behandlingen

 

Efter behandlingen bildas bruna torra prickar på huden som är intorkad hud. Dessa kommer att försvinna inom en vecka. Svullnad och inflammation i 1-5 dagar efter behandlingen är normalt. Läkningstiden pågår i 10-12 veckor. Utöver den omedelbara föryngringen kan den lyftande och åtdragande effekten öka under 8-12 veckors tid.

 

Förberedelser

 

Vi rekommenderar att du undviker solbränna, spraytan och solarium 2-4 veckor före din behandling. Helst bör du använda SPF 50 för att förbereda din hud i 2-4 veckor före din behandling, speciellt om du har en mörkare hudton.

TRÅDLYFT ​

Ny och enkel metod för att strama åt huden

 

Trådlyft har snabbt blivit en ledande metod bland behandling av icke-kirurgisk hudföryngring.

Det är en säker metod som ger effektiva och utmärkta estetiska resultat och patienten kan omedelbart återgå till vardagliga aktiviteter efter behandling. Med trådlyft kan behandlingen skräddarsys efter individens önskemål, förväntningar och förutsättningar.

 

Hur går behandlingen till?

 

Med hjälp av nålar förs trådar in under huden. Behandlingen genomförs under lokalbedövning. De unika PDO-trådarna stimulerar till en ökad produktion av kollagen och elastin och bidrar dessutom till en ökad blodtillförsel. Detta bidrar till ett naturligt lyft och en uppstramande effekt av huden. Behandlingen passar dig som vill uppnå en uppstramande effekt av huden utan kirurgi och konvalescens. För ett mer kraftfullt och direkt resultat kan trådar med hullingar användas för att mekaniskt lyfta och strama åt huden. 

 

Vad kan jag förvänta mig för resultat?

 

Inom de kommande månaderna sker en successiv uppstramning av huden. Detta på grund av att trådarna bidrar till stimulering av kroppens egna kollagen- och elastinproduktion. Maximal effekt uppnås efter ca 3 månader och effekten kvarstår i upp emot 2 år.

SKINBOOSTER

Skinbooster är ett koncept för att ta hand om din hud genom att skapa djup återfuktning av huden inifrån.

 

Detta betyder att du får en ökad återfuktning i huden vilket ger en långvarig förbättring av hudens ytstruktur. 

 

Hur går behandlingen till?

 

Behandlingen innefattar små återfuktande mikroinjektioner i huden med en mjuk gel-liknande substans som kallas Hyaluronsyra (HA), vilket gradvis förbättrar hudens kvalitet, fasthet, elasticitet och ger en naturlig lyster. Behandlingen passar även utmärkt för behandling av acne-ärr eller solskadad hud. 

 

Hur ofta bör man behandla och när ser man resultat?

 

Man kan se resultat redan efter första behandlingen men för optimala resultat rekommenderas att man gör en initial ”uppstarts-kur”, vanligen bestående av tre behandlingar med 2-4 veckors mellanrum. För att upprätthålla resultatet av Skinbooster rekommenderas regelbundna underhållsbehandlingar var sjätte till nionde månad. Skinbooster är en mångfacetterad produkt som kan användas för behandling av ansikte, hals, händer och dekolletage. 

SKLEROSERING – Reducering av spindelkärl/ådernät på benen

Injektionsbehandling som behandlar ytliga ådernät på benen.

 

Läkemedlet Aethoxysklerol injiceras långsamt med en tunn nål in i blodkärlen. Detta irriterar kärlväggarna och får dem att dra ihop sig. När flödet i kärlen upphör kommer det förtvina och försvinna.

 

Hur många behandlingar rekommenderas?


Ofta kan flera behandlingar behövas för att uppnå önskvärt resultat, beroende på ditt ursprungsläge. I vissa fall kan enskilda behandlingstillfällen vara tillräckligt. Eventuella uppföljande behandlingar bokas in tidigast 8 veckor efter behandlingstillfället. 

 

Efter behandlingen & resultat

 

Efter behandlingen rekommenderas vila från träning i två till tre dagar. Du ska inte exponera den behandlade ytan för sol två veckor efter behandlingstillfället då detta kan orsaka missfärgning av huden. Större kärl som behandlats kan bli ömma ett tag efter behandlingen. Använd gärna tryckförband på behandlingsområdet det första dygnet efter behandling och stödstrumpor första veckan efteråt. Ådernäten kan bli mer framträdande direkt efter behandlingen och variera i färg från rött, till blått, sedan brunt för att slutligen blekas bort inom 6-8 veckor. Det går inte att garantera att alla kärl försvinner och nybildning av ådernät kan uppkomma om du har ärftlighet för det. Hos vissa kan injektionerna behöva upprepas med några års mellanrum även om hållbarheten av behandlingen generellt sett är lång. För bästa resultat bör sklerosering underhållas efter behov hos varje individ. 

PROPHILO

En injektionsbehandling med hyaluronsyra av högsta koncentration.

 

Behandlingen ger omedelbar och långsiktig förbättring av hudens struktur och kvalité samt minimerar linjer och återskapar hudens fasthet. Till skillnad från hyaluronsyra i form av filler så ger inte PROFHILO någon utfyllande effekt. Syftet med behandlingen är istället att öka återfuktningen i ett större område eller att strama upp huden i olika regioner.

Hyaluronsyra förekommer naturligt i kroppen och hjälper kroppen att bibehålla fukt samt bidrar till kollagenproduktionen. Hyaluronsyra finns bland annat i huden, i leder samt i annan bindväv. I takt med att huden åldras minskar produktionen av hyaluronsyra vilket gör att huden förlorar lyster och spänst samt att fina linjer och rynkor blir mer framträdande. PROFHILO återskapar hudens depåer av fukt och hyaluronsyra.

 

Hur går behandlingen till? 

 

PROFHILO är en injektionsbehandling som genomförs strax under hudens yttersta lager. I epidermis sprider sig hyaluronsyran under kontrollerade former och regarerar med hudens vävnad för att omedelbart återaktivera den naturliga hydreringen. Som ett resultat ökar produktionen av elastin och kollagen vilket ger en smidigare, fastare och jämnare hud. Vanliga områden att behandla med PROFHILO inkluderar ansikte, hals, händer och armar.

 

När väntas maximal effekt efter PROFHILO?

 

Effekten kommer delvis omedelbart men med maximal effekt två månader efter genomförd behandling. I regel rekommenderas två behandlingar med en månad emellan. Därefter kan behandlingen upprepas tex 1-2 gånger per år för att bibehålla effekten.

KEMISK PEELING​

Kemisk peeling är en behandling där olika syror appliceras på huden vilket resulterar i en strålande hud med fräsch lyster.

 

Kemisk peeling har både en föryngrande och hudförbättrande effekt och lämpar sig för dig som lider av hyperpigmentering, torrhetsrynkor, fina linjer, acne och rosacea. På MediSkin Clinic har vi valt att arbeta med Neostratas peelingar som finns i flera olika styrkor och kombinationer. Det är en effektiv behandling för dig som vill nå omedelbart resultat. Beroende på vilket resultat du önskar uppnå kan vi skräddarsy behandlingen och blanda olika syror för att nå en exakt precision. Resultatet ger en friskare, mjukare och sundare hud med ett naturligt glow!

 

Hur fungerar det?

 

Med tiden försämras produktionen av nya hudceller, det yttersta hudlagret tjocknar och blir mer läderartat. Med våra kemiska peelingar tar vi bort de döda hudceller som ligger i hudens översta lager. En kemisk peeling stimulerar cellförnyelsen och ersätter de döda cellerna, som kan täppa igen porerna och ge huden ett ojämnt och fjälligt intryck, med nya fina hudceller. Resultatet blir en hud med ett vackrare, yngre och slätare utseende.

Vi erbjuder både mildare och starkare peelingar. Ju starkare kemisk peeling desto mer djupgående och hållbart resultat. Starkare peeling passar för mer åldrad eller rynkig hud. De starkare peelingarna har en klart föryngrande och utslätande effekt. Vi rekommenderar 4–5 behandlingar med en månads mellanrum och att fortsätta behandlingen hemma med rekommenderade produkter för bästa resultat. För uppfräschning av huden kan även enstaka behandlingar genomföras.

KEMISK PEELING

Kemisk peeling är en behandling där olika syror appliceras på huden vilket resulterar i en strålande hud med fräsch lyster.

 

Kemisk peeling har både en föryngrande och hudförbättrande effekt och lämpar sig för dig som lider av hyperpigmentering, torrhetsrynkor, fina linjer, acne och rosacea. På MediSkin Clinic har vi valt att arbeta med Neostratas peelingar som finns i flera olika styrkor och kombinationer. Det är en effektiv behandling för dig som vill nå omedelbart resultat. Beroende på vilket resultat du önskar uppnå kan vi skräddarsy behandlingen och blanda olika syror för att nå en exakt precision. Resultatet ger en friskare, mjukare och sundare hud med ett naturligt glow!

 

Hur fungerar det?

 

Med tiden försämras produktionen av nya hudceller, det yttersta hudlagret tjocknar och blir mer läderartat. Med våra kemiska peelingar tar vi bort de döda hudceller som ligger i hudens översta lager. En kemisk peeling stimulerar cellförnyelsen och ersätter de döda cellerna, som kan täppa igen porerna och ge huden ett ojämnt och fjälligt intryck, med nya fina hudceller. Resultatet blir en hud med ett vackrare, yngre och slätare utseende.

Vi erbjuder både mildare och starkare peelingar. Ju starkare kemisk peeling desto mer djupgående och hållbart resultat. Starkare peeling passar för mer åldrad eller rynkig hud. De starkare peelingarna har en klart föryngrande och utslätande effekt. Vi rekommenderar 4–5 behandlingar med en månads mellanrum och att fortsätta behandlingen hemma med rekommenderade produkter för bästa resultat. För uppfräschning av huden kan även enstaka behandlingar genomföras.

bild linn profil.jpg

Linn Tinnefjäll

bottom of page